fbpx

1380 x 300 TURDA NEWS

650x250 TURDA NEWS

PRO650x200 turda news mobil

PRO1380x300 turda news

 
 

890x300 01

Scrie un comentariu

Screenshot 2020 10 22

124577512 3607208802633070 2531265432895343150 o

Grație esențelor deosebite și parfumate, fiecare doamnă își va crea instantaneu o imagine memorabilă. Pentru alegerea parfumului ideal, este necesară identificarea compoziției perfecte.

Care este diferența dintre parfum și apă de toaletă?

Orice produs parfumat este un amestec de uleiuri esențiale aromatice, o soluție de apă și etanol, precum și diferiți coloranți. În funcție de gradul de concentrație a substanțelor aromatice din soluție, parfumerii disting patru grupe principale de produse.

  • Parfum

Până la începutul secolului XX, toate parfumurile erau produse în concentrație intensă. Parfumerii amestecau uleiuri esențiale naturale, care erau diluate ușor cu alcool. Astăzi însă, există diverși agenți aromatici, cu persistență diferită. De regulă, parfumul https://makeup.ro/categorys/324237/ pur este păstrat în sticle mici (până la 10 ml) și este destul de scump. Un conținut atât de ridicat de uleiuri esențiale asigură o persistență ridicată a parfumului, de până la câteva zile. Parfumul pur trebuie aplicat cu atenție, doar câteva picături sunt suficiente.

  • Apă de parfum

Apa de parfum a câștigat o mare popularitate în anii 80 ai secolului XX. Primul parfum cu această concentrație a fost lansat de maestrul francez Jacques Polge pentru casa de modă Chanel. Apa de parfum conține o cantitate destul de mare de componente aromatice - de la 10 la 20%, ceea ce îl face un remediu destul de persistent, potrivit atât pentru zi, cât și pentru seară.

  • Apa de toaletă

Popularitatea apei de toaletă a depășit semnificativ popularitatea parfumului, fiind o alternativă accesibilă. Brandurile premium au început să lanseze sticle de diferite dimensiuni, cu dispozitiv de pulverizare. 

  • Apa de colonie

La sfârșitul secolului al XIX-lea, odată cu invenția moscului sintetic, a avut loc o adevărată revoluție în lumea parfumurilor. Concentrația substanțelor aromatice din compoziția apei de colonie este de până la 5% . De aceea, sunt mult mai ieftine decât parfumul și se vând în sticle mari. 

Astăzi, parfumul bogat și concentrat este mai potrivit pentru evenimentele de seară, în timp ce apa de toaletă este potrivită în timpul zilei. Conform sistemului inventat de Michael Edwards, inventat în 1983, toate mirosuri sunt împărțite în 4 categorii:

1. Proaspete - arome ușoare, cu note de citrice, apă sau note verzi.

2. Arome lemnoase - bogate, calde, amintesc de diferite specii de copaci.

3. Oriental - miros adânc condimentat.

4. Florale - arome delicate obținute din uleiuri esențiale de flori naturale.

Este imposibil să spunem care este cea mai potrivită compoziție. Fiecare își alege tipul potrivit de esență, în funcție de persistență, compoziție și note.

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate