marian morar
m install
nello construct

Cristina Burciu: Monitorizarea pragmatică a tăierii ilegale a lemnului va reduce evaziunea fiscală din domeniul forestier

zamblau eugen
floris

Conducerea liberală a Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor a implementat un Proiect pilot prin care s-a analizat activitatea din SUMAL privind lemnul tăiat din pădurile țării, precum și transportul acestuia, folosind inteligența artificială. Demersul reprezintă un pas important către o gestionare eficientă și transparentă a resurselor forestiere.

În aceste condiții, aplicarea unor soluții bazate pe tehnologia modernă precum SUMAL 3.0, alături de alte dispozitive de localizare în timp real pe mijloacele de transport, ar putea contribui semnificativ la combaterea tăierilor ilegale și la monitorizarea riguroasă a sectorului forestier.

Proiectul se concentrează pe utilizarea tehnologiei pentru a îmbunătăți trasabilitatea lemnului tăiat din pădurile țării. Acest fapt implică analizarea datelor încărcate în SUMAL folosind inteligența artificială, pentru a detecta eventuale nereguli sau tăieri ilegale. De asemenea, utilizarea unor dispozitive de localizare în timp real pe mijloacele de transport înscrise în SUMAL, pentru a monitoriza traseele și mișcările lemnului, reprezintă o acțiune pragmatică de reducere a evaziunii fiscale din domeniul public forestier.

Un alt efect important al Proiectului pilot prevede dezvoltarea SUMAL, pentru a elimina vulnerabilitățile și a pregăti sistemul pentru tehnologii viitoare. Măsurile adoptate au presupus colaborarea cu Google și alte companii IT, pentru folosirea soluțiilor tehnologice avansate, precum și utilizarea hărților satelitare, camerelor de supraveghere video și tehnologiei LiDAR, pentru supravegherea și monitorizarea pădurilor.

Integrarea acestor date va genera informații prețioase și hărți de risc avansate, rolul acestora fiind de a sprijini controlul și gestionarea resurselor forestiere.

În ansamblu, proiectul vizează creșterea transparenței și eficienței în gestionarea resurselor forestiere, prin utilizarea tehnologiei moderne și a analizei de date. Rata de sustenabilitate a proiectului depinde de implementarea eficientă a tehnologiilor propuse și de angajamentul autorităților și a celor implicați în gestionarea resurselor forestiere.

Sunt convinsă că aplicarea inteligenței artificiale și a dispozitivelor de localizare în timp real va contribui esențial la reducerea tăierilor ilegale și la o gestionare corespunzătoare a „aurului verde” reprezentat de pădurile României.

Succesul pe termen lung depinde în mod concret de reușita programului de monitorizare continuă, alocarea resurselor adecvate, precum și asigurarea conformității cu reglementările și politicile de protecție a mediului înconjurător.

Deputat PNL Cluj,
CRISTINA BURCIU

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 73 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole: