fbpx

 
 
Scrie un comentariu

plasma

„Plasma e darul de Crăciun” este numele unei campanii umanitare care vizează donarea de plasmă pentru pacienții infectați cu virusul Covid 19, aflați în stare gravă și internați în aceste zile în spitalele din Cluj, Sibiu și Timișoara.

Dacă ai avut COVID-19 și te-ai vindecat, poți să salvezi trei vieți printr-o simplă donare de sânge.

Campania umanitară este desfăşurată de grupurile de inițiativă civică „Vă ajutăm din Sibiu”, „Vă ajutăm din Cluj” și „Vă ajutăm din Timișoara”, care și-au început activitatea încă din timpul stării de urgență. Campania de acum își propune să mobilizeze în perioada 24 noiembrie – 24 decembrie peste 1.000 de donatori de plasmă convalescentă și face apel la solidaritatea pacienților vindecați de COVID-19 care au prezentat forme ușoare și medii ale bolii.

Toate informațiile medicale ale campaniei, dar și statistici actualizate zilnic legate de situația donatorilor din cele trei centre vor fi disponibile pe site-ul dedicat plasmaesteviata.ro  

Dacă vrei să ajuți donând plasmă poți să o faci la Centrele de Transfuzii de la tine din oraș. Regula principală este să fi avut COVID -19 și să fii vindecat. În rest procesul este exact ca la o donare de sânge care durează în jur de o oră” transmit inițiatorii campaniei.

 

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate