fbpx

cristian lungu pmp

Banner NEMEȘ 29iulie

118726071 10164449994960727 6019019368562400079 n

Scrie un comentariu

giurgiu utilaje

Final de mandat și la Luna, primarul Aurel Giurgiu este la ora bilanțului.

Un mandat greu cu multe provocări, lucrări încetinite sau stopate din cauza pandemiei, dar până la urmă trăgând linie și socotind, toate obiectivele propuse în urmă cu 4 ani au fost realizate.

În intervalul menționat au fost edificate 4 pasarele în zona drumului European, reabilitarea grădiniței și a școlii de la Luna, Luncani și Gligorești, de asemenea au fost modernizate și căminele culturale etc.

A fost realizată și o hală multifuncțională pe o suprafață de 1.200 mp., investiția se ridică la 500.000 lei.

Hala va funcționa atât ca „garaj” pentru utilajele achiziționate de primărie cât și pentru a găzdui diverse evenimente de amploare cum sunt zilele comunei, Fii Satului, expoziții și târguri cu profil agrar, dar va adăposti și materialele antiderapante necesare pentru sezonul rece.

În vecinătatea halei, primăria Luna intenționează să construiască pe o suprafață generoasă un parc, spații de agrement și locuri de picnic.

Primarul Aurel Giurgiu spune că din cauza faptului că numărul asistaților social s-a diminuat semnificativ a fost nevoit să înființeze un serviciu de gospodărire comunală, în subordinea primăriei și să achiziționeze diverse utilaje pentru întreținerea domeniului public.

Proiectul pe Măsura 7.2 este în derulare aici mă refer la asfaltarea străzilor din Luna, am terminat cel pe PNDL privind iluminatul public, care este impecabil, valabil pentru toate cele 3 satele, în valoare de 4,2 milioane lei. Nu s-a neglijat nici gospodărirea, respectiv întreținerea drumurilor care nu sunt asfaltate din comună, chiar la această oră la Luncani se desfășoară reabilitarea drumurilor de hotar…” explică primarul Aurel Giurgiu.

O investiție extrem de costisitoare este și înființarea cartierului nou de locuințe de la Luna, numit sugestiv „Avram Iancu”.

Intenția e de bun augur, apreciază specialiștii, în condițiile în care la Luna ar urma să se construiască un parc industrial, iar unii angajați ai Bazei Aeriene ar fi tentați să locuiască într-un cartier modern din mediul rural.

Totuși, primarul localității spune că prioritate vor avea tinerii din localitate, apoi alte persoane din localitate care doresc să-și construiască o locuință în acest cartier și abia apoi loturile vor fi puse la dispoziția altor persoane din afara localității.

Noul cartier ar urma să aibă 111 imobile. Cartierul este prevăzut a fi unul modern, cu spațiu de joacă pentru copii, cu zone verzi, cu spații comerciale și alte dotări urbanistice.

Primarul a vorbit și despre oportunitățile de dezvoltare ale comunei în contextul extinderii bazei aeriene și implicit despre sumele care vor intra în bugetul local în urma colectării impozitelor și taxelor locale aferente, definitivarea parcului Tetarom V și multe altele.

banner PSD Campia Turzii

Banner Tureni

Banner Ceanu Mare

Banner Sandulesti

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate