fbpx

PSDTurda Ciortea 30iulie

WhatsApp Image 2020 07 30 at 14.56.02 1

Banner 1 Turda News HD

Banner 1 Turda News HD

CristianMatei 28iul

CristianMatei 28iul

Scrie un comentariu

edu elite 10iulie

primaria triteni

Un raport al Curții de Conturi care se întinde pe 80 de pagini scoate la iveală neregulile descoperite la primăria Tritenii de Jos condusă până nu de mult de Sașa Valer.

 Am aflat cu surprindere ca in luna martie a acestui an, la Primaria Tritenii de Jos, a avut loc un control de amploare al Curtii de conturi Cluj.

In continuare, va prezint Decizia nr 14 din 22/06/2020, iar intr-o alta postare am sa va prezint si Procesul verbal de constatare din 31 martie 2020. In total sunt peste 80 de pagini, am ramas stupefiat de amploarea dezastrului de la primarie.”, este punctul de vedere exprimat de PNL Tritenii de Jos. 

Printre abateri se regăsesc probleme de ordin economic și administrativ precum: în luna decembrie 2019, prin note contabile, s-au efectuat nejustificat diminuări ale diferitelor tipuri de impozite fără a avea la bază documente justificative legal întocmite; nu există controale de supraveghere respectiv revizuiri ale activității realizate de salariați; prin accesarea site-ului entității s-a constatat că nu sunt publicate toate informațiile de interes din oficiu, aspect constatat și de auditul intern din 2018; nu s-au încasat drepturile bănești care revin din închirierea Căminului Cultural de la Tritenii de Sus și multe altele.

Reamintim că în luna iunie a acestui an Prefectul de Cluj a semnat ordinul de încetare a mandatului primarului din comuna Tritenii de Jos, Valer Sașa.

Valer Sașa a fost condamnat definitiv, cu suspendare, iar conform legislației în vigoare, el își pierde mandatul de primar, care va fi preluat sub formă de interimat de actualul viceprimar.

Fostul edil a fost acuzat de abuz în serviciu în formă continuată, inițial a primit 4 ani de închisoare, dar acum prin sentință definitivă pedeapsa este redusă la 2 ani de închisoare dar cu suspendare, plus interzicerea unor drepturi printre care și acela de-a mai candida la funcția de primar sau să ocupe vreo funcție publică timp de 3 ani.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate