fbpx

BANNER vezeteu

Scrie un comentariu

edu elite 10iulie

copii atacati caine

Doi copii au fost atacați de un câine violent (posibil rotweiller), sâmbătă seara, la Tritenii de Jos. Un băiețel de 1 an și 8 luni, dar și sora sa ceva mai mare, au fost atacați de animalul violent.

”Copii se jucau, iar eu am auzit strigăte de afară. Când am ieșit, un câine de rasă, din acela violent, era pe copilul meu de un an și 8 luni și dădea cu labele, intenționând să-l apuce de gât. În acel moment, m-am repezit și am luat animalul de pe copil, aruncându-l într-o parte. În acel moment, câinele a atacat-o pe fetița mea și a mușcat-o de burtă. Atunci a apărut proprietarul câinelui și l-a luat de pe fetița mea. A spus că l-a scăpat din curte. Dar el nu are un țarc special pentru acest câine violent, așa cum trebuie. Și soția lui a fost mușcată de câinele agresiv. Am înțeles că acum vrea să-l doneze, că a pus ceva anunț pe internet.

Am sunat la 112 și a venit Salvarea și Poliția, sâmbătă seara”, ne-a precizat mama copiilor atacați de câine.

Deocamdată, IPJ Cluj nu ne-a dat niciun punct de vedere pe acest subiect.

Proprietarul câinelui riscă sancțiuni drastice în acest caz. Lăsarea liberă a acestui gen de câini este sancționabilă ca infracțiune, conform OUG 55/2002. În plus, în cazul în care acel câine mușcă pe cineva, stăpânul lui poate fi sancționat penal, dacă acesta avea anumite obligații privind animalele respective și nu a respectat acele obligații. Pe de altă parte, se pot solicita și daune civile în astfel de cazuri.

UPDATE:

IPJ Cluj a precizat că este vorba despre un câine de rasă comună, nu unul de rasă.

”Proprietarul a fost sancționat contravențional conform legii 61/1991R. Pentru lăsarea în libertate ori fără supraveghere a animalelor care pot prezenta pericol pentru persoane sau bunuri. Părinții copiilor nu au dorit să depună plângere penală.

În cauză se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de neluare a măsurilor de prevenire a atacului canin, faptă prevăzută și pedepsită de OUG 55/2002”, a precizat IPJ Cluj.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu Florea
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Eugen Pop
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate