marian morar
m install
nello construct

Alegerile locale în 27 septembrie! Vot final!

zamblau eugen

Alegerile locale, care trebuiau să aibă loc în luna iunie a acestui an, vor avea loc în 27 septembrie 2020, a decis azi Camera Deputaților, prin vot final, fiind for decizional.

Cu această ocazie, s-a respins și inițiativa USR, care vroia ca alegerile locale să se desfășoare pe parcursul a două zile.

Potrivit proiectului, data desfăşurării alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020 se stabileşte în ziua de duminică, 27 septembrie 2020, pentru consiliile locale ale comunelor, ale oraşelor, ale municipiilor şi ale sectoarelor municipiului Bucureşti, precum şi pentru primari, Consiliul General al Municipiului Bucureşti, precum şi pentru primarul general al municipiului Bucureşti, consiliile judeţene, precum şi pentru preşedinţii consiliilor judeţene, anunță Digi 24.

”La alegerile pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020, termenele privind procesul electoral încep să curgă de la data de 29 iulie 2020. Alianţele electorale constituite între partide politice sau alianţe politice la nivel judeţean ori local, se înregistrează la biroul de circumscripţie judeţeană sau la biroul electoral de circumscripţie a municipiului Bucureşti, după caz, în maximum 5 zile de la data înfiinţării biroului electoral. Un partid politic poate face parte, în aceeaşi circumscripţie, dintr-o singură alianţă electorală, şi poate să participe la alegerile din circumscripţia electorală în cauză numai pe lista alianţei din care face parte.

(…) Pentru activitatea desfăşurată în cadrul organismelor electorale şi pentru suportul tehnic al acestora se acordă 250 de lei pe zi de activitate pentru preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare, locţiitorii acestora şi operatorii de calculator, 150 de lei pe zi de activitate pentru membrii birourilor electorale ale secţiilor de votare, 250 de lei pe zi de activitate pentru preşedinţii birourilor electorale de circumscripţie, pentru locţiitorii acestora, precum şi pentru membrii birourilor electorale de circumscripţie.”, mai precizează sursa citată.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2