fbpx

1380 x 300 TURDA NEWS

650x250 TURDA NEWS

PRO650x200 turda news mobil

PRO1380x300 turda news

 
 

890x300 01

1 Comentariu

120369896 3285439914910464 5322751967282718523 n

124577512 3607208802633070 2531265432895343150 o

Sunt de acord și respect cu strictețe orice măsuri restrictive impuse pentru protejarea clienților, a angajaților și a oricărui cetățean. Dar nu sunt de acord cu o guvernare cu dublă măsură în care anumite activități private sunt favorizate iar altele sunt nimicite. 

Investitiile Companiilor Multinaționale ( Hiper, Mega, Super Marketuri, etc ) sunt aglomerate dar tolerate in timp ce investițiile antreprenorilor autohtoni sunt închise.  

Pentru a înființa o Societate Comercială in Romania trebuie respectată legislația în vigoare. Pentru a autoriza un spațiu sau o activitate privată trebuie îndeplinite și respectate măsurile impuse de Instituțiile de Stat abilitate (Direcția de Sănătate Publică, Direcția Sanitar Veterinară, Inspectoratul de Mediu, Inspectoratul de Pompieri, etc ) se deschide Punctul de Lucru la Registrul Comerțului, se încheie contracte cu furnizorii de utilități ( gaze, energie electrică , apa potabilă și canal) si Operatorul de Salubritate, declarație tip la Finanțe și de asemenea demersuri spre ITM, Șomaj, etc. Iar cand ai respectat și obținut toate avizele și autorizațiile soliciți programul de lucru de la Primăria localității unde se desfășoară activitatea. 

Sunt costuri foarte mari cu amenajările necesare, cu dotările și utilarile in funcție de activitatea desfășurată, asigurarea fluxurilor si circuitelor impuse, capital de lucru, etc. Și multă muncă. 

Orice societate înființată, orice avize, autorizații, echipamente, utilaje, mobilier costă multi bani iar amortizarea investițiilor și recuperarea costurilor este de lungă durată. 

Dar important este să existe activitate pentru că: se asigură locuri de muncă și se plătesc salarii. Salariile presupun obligații plătite la Bugetul de Stat, se calculează și se virează la Bugetul Local sau la Bugetul consolidat de Stat impozite și taxe, se plătesc chirii (unde este cazul) și de asemenea se plătește consumul de gaz, curent, apă, canal, salubritate, carburanți, telefonie, piese de schimb, întreținere și reparații, etc. 

Având activitate se face aprovizionare de la furnizorii de materii prime sau diferite produse, care la randul lor au relații comerciale cu alți furnizori. 

Oameni buni, orice Societate Comercială care are activitate deschisă este un angrenaj important în mecanismul economic al României. Dar dacă antreprenorul roman a respectat și a investit conform normelor și regulilor stabilite de către Stat, a făcut un efort financiar și s-a angajat într-o activitate privată îndeplinind absolut tot ce i s-a impus, de ce nu este lăsat să își desfășoare activitatea? Iar dacă Statul încalcă tot ce i-a impus investitorului si îi omoară afacerea, de ce nu îl despagubeste? 

Unde este parteneriatul dintre Stat si Privat? Unde este etica și reciprocitatea? Unde este susținerea mediului privat? 

Statul Român nu este cinstit în relația cu mediul de afaceri. Din păcate vor urma zeci de mii de falimente, vor muri zeci de mii de afaceri, mulți iși vor pierde casele sau bunurile girate la banci, vor urma executari si vor fi urmariti multa vreme.

INVESTITORUL ROMAN NU ARE NICI O VINĂ. Statul a gestionat prost. L-a încurajat să investească, l-a folosit și la moment de criza i-a ucis cu bună știință afacerea. Mulți români își vor pierde investițiile care vor fi executate și scoase la licitație și probabil vor veni ”investitori” din străinătate și le vor cumpara pe bani puțini.  

Trist. Investitorii români sunt pe cont propriu. Cine poate se salvează. 

STATUL? Este bine și va fi mereu bine.

Mircea IRIMIE - politician, antreprenor

TurdaNews este un portal informativ deschis oricărei persoane care vrea să-şi exprime opinia, în mod public, indiferent că e vorba de oameni politici, sportivi, oameni de afaceri, profesori, jurnalişti, reprezentanţi ai societăţii civile, cadre didactice etc. Ne puteţi transmite opinia dvs, pe diverse teme de interes, la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
  • Acest comentariu este nepublicat.
    Altceva · 10:00 10.11.2020
    Oare cine a fost 4 ani la Camera Deputatilor? Eu? Nu, tu ai fost Mircea, si oare cine este acum in acelasi partid cu mincinosul, mincinosilor, VVPonta? Tu, Mircea. Iti aduci aminte cand Ponta semna cadouri pe banda rulanta: Lukoil, scutire de datorie pentru Dinu Paturiciu etc. Acum te-ai Re-transformat in om de afaceri, foarte bine, dar cand ai fost la CD, ai uitat de unde ai plecat? Ai uitat ca Statul, de fapt lipitorile care stau acolo pe banii nostri si conduc prost tara, ne baga in datorii, iti iau mai mult de jumate din ceea ce produci si nu fac nimic cu banii aceia? Mircea, imi pare rau pentru tine, dar faptul ca ai trecut de la un partid la altul ca albina din floare-n floare, te-a demascat, nu esti altfel decat ei! Pacat! In 30 de ani inafara de regretatul Ion Ratiu, nu am mai avut pe nimeni in Turda sa aiba coloana vertebrala... Fostii si actualii si viitorii (ce sunt acum pe liste si ne cer votul cu disperare, doar, doar de prind si ei un ciolanel) "oameni politici" sunt doar niste lipitori, incapabili sa se gandeasca in primul rand la aproapele lor.
    Sper ca cetatenii sa iasa la vot si sa voteze cu altcineva: nu cu ProRomania, PSD, PNL sau alte partide cu aceeasi oameni care trag haturile de 30 de ani. Sper ca sa vedem oameni noi in politica, lipsiti de flamanzenia asta care a caracterizat politicianul roman timp de 30 de ani. Nu dau sfaturi, fiecare sa voteze cu mintea si cu inima.
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate