marian morar
m install
nello construct

Master Class de Jurnalism la Centrul Rațiu pentru Democrație – Turda, 15-17 Noiembrie 2019

zamblau eugen

Care este natura jurnalismului din România? Care sunt caracteristicile jurnalismului din Europa Centrala și de Est? Cum putem relata problemele legate de corupția din sectorul public și cum afectează aceasta încrederea în instituțiile publice? Toate aceste teme sunt atent explorate la Master Class-ul de Jurnalism care are loc în această perioadă la Turda, la Centrul Rațiu pentru Democrație. 

Pornind de la lupta continuă a lui Ion Rațiu pentru libertatea de exprimare și libertatea presei, atunci când acesta, în exil fiind, s-a luptat pentru o presă independentă care va prezenta știrile într-un mod nepărtinitor, și înființând ziarul Cotidianul în anul 1991 odată reîntors în țară, Centrul Rațiu dorește să îi ducă mai departe moștenirea prin promovarea discuției deschise cu jurnaliștii și prin susținerea unei presei libere.

Astfel, în cadrul Rațiu Forum, care reprezintă o inițiativă comună a Centrului Rațiu pentru Democrație cu LSE IDEAS, think-thank-ul de top din Europa, afiliat London School of Economics, care reunește experți pe probleme politice și culturale, are loc Master Class-ul de Jurnalism, coordonat de către John Lloyd, editor pe Europa de Est și seful biroului din Moscova al ziarului de prestigiu The Financial Times. 

Printre participanți se numără peste 25 de jurnaliști din toată țara, cât și invitați precum Prof. Christopher Coker din partea London School of Economics, Alison Mutler corespondentul șef al Associated Press in Romania, Ovidiu Vanghele, jurnalist cu peste 15 ani de activitate , director al Centrului de Investigații Media, judecătorul Cristi Dănileț, de la Tribunalul Cluj-Napoca, cât și Nicolae Rațiu, directorul executiv al Centrului Rațiu și al Fundației Rațiu din Londra. 

Scopul general al acestei inițiative este de a explora situația actuală a jurnalismului românesc în comparație cu alte state din Europa Centrală în anul 2019. Cu acest exercițiu se dorește crearea unui hub al jurnaliștilor din țară și din regiune, și împărtășirea expertizei profesionale ale jurnaliștilor din străinătate. Înițiativa se dorește să aibă o continuare și în anul 2020, când vom extinde impactul și mărimea hub-ului creat. 

Foto: Ana Maria Catalina

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2