marian morar
m install
nello construct

Primăria Câmpia Turzii se mânjește cu ”sponsorizarea” unui afacerist care a dat ”țepe” bugetului local!

zamblau eugen

Primăria Câmpia Turzii refuză, de câteva zile, să ofere informații despre dedesubturile organizării Festivalului Peștelui, care va avea loc în perioada 19-20 mai 2018, în zona La Trei Lacuri. TurdaNews atrage atenția asupra unor posibile nereguli sau încălcări ale legii!

 

Siteul RefleqtMedia a anunțat că ”de lumini, culoare și sunet se va ocupa Explora Trade, firma cunoscutului om de afaceri din Câmpia Turzii, Sorin Petrovan, care a încheiat un contract de sponsorizare cu Primăria Câmpia Turzii și va asigura benevol costurile pentru scenă și sonorizare”.

Asta după ce, în urmă cu 3 zile, TurdaNews a solicitat niște informații administrației locale din Câmpia Turzii, care vizau următoarele:

  • Este adevarat ca domnul Sorin Petrovan va asigura (sub forma de sponsorizare, gratuit) sonorizarea si alte servicii pentru acest festival?
  • Este adevarat ca domnul Sorin Petrovan, in calitate de administrator al unor firme, a acumulat datorii impresionante la bugetul local, prin neplata unor taxe si impozite, iar administratia locala nu si-a recuperat banii (s-au facut demersuri in acest sens? va rog sa precizati)?
  • Este adevarat ca la acest festival va exista si o activitate comerciala (vinderea unor produse alimentare etc)? In acest caz, cine a autorizat aceasta activitate, tinand cont ca este vorba despre un domeniu al administratiei locale, care a fost pus la dispozitia Asociatiei din Bucuresti gratuit, pentru 2 zile, in cu totul alte scopuri?
  • Ne puteti preciza daca mai exista UN SINGUR CAZ de acest gen, in Romania, prin care administratia locala sa asigure gratuit un domeniu public/privat al localitatii (unde primitorul desfasoara inclusiv o activitate comerciala), sa asigure cheltuielile cu energia electrica/salubritatea/paza etc, sa asigure organizarea spectacolelor la scena si sa dea circa 100.000 de lei celui care a primit gratuit administrarea zonei, in conditiile in care Asociatia va ”patrona” inclusiv desfasurarea unei activitati comerciale? Daca raspunsul este afirmativ, va rugam sa ne oferiti date concrete si/sau dovezi.

Vă reamintim că administrația locală din Câmpia Turzii a decis să organizeze acest festival, oferind circa 100.000 de lei din banul public unei asociații din București (pe lângă punerea la dispoziție a zonei La Trei Lacuri, gratuit), care și-a asumat inclusiv obligația de a asigura preemiile pentru un concurs de pescuit, însă ulterior s-a anunțat că pescarii interesați trebuie să plătească taxă de înscriere, iar premiile oferite sunt în cuantum mai mic decât suma taxelor colectate.

Citește și:

Primăria Câmpia Turzii îi prostește pe pescari! Face ”concurs de pescuit” pe banii lor! (UPDATE: Ilegalitățile ies la iveală!)

Cine este Sorin Petrovan?

Omul de afaceri Sorin Petrovan este soțul unei angajate din Primăria Câmpia Turzii, șef de serviciu, Geta Petrovan. Societatea care ”sponsorizează” Primăria Câmpia Turzii, Explora Trade SRL, are de dat către bugetul local suma de 17.868 lei (calculată la data de 16.05.2018), pentru impozit teren extravilan, impozit auto mai mare de 12 tone și impozit auto. Aceeași firmă este implicată într-o solicitare pentru o exploatare balast și nisip în zona Canton 5 (Primăria a dat certificatul de urbanism în februarie 2018, fără mare tam-tam), dar a fost și subiect al unor discuții controversate, în care locuitorii dintr-o anumită zonă a Câmpiei Turzii reproșau faptul că mașinile de tonaj greu ale acestei firme își desfășoară activitatea nestingherite pe drumul public, distrugând asfaltul și casele oamenilor. Asta după ce administrația locală a eliminat o restricție de tonaj care exista în acea zonă, favorizând astfel și societatea lui Sorin Petrovan! Procesul verbal cu discuțiile respective îl puteți citi AICI (paginile 7-10).

Aceasta nu este singura controversă legată de omul de afaceri Sorin Petrovan. Acesta a fost implicat inclusiv în afacerea La Trei Lacuri, în urma căreia a exploatat balastul de pe un teren concesionat de administrația locală (motivându-se înființarea unor lacuri), fără a plăti către administrația locală taxa de foraj și excavări. Suma se ridica la circa 1.300.000 de lei. Societatea a fost băgată în faliment, imediat!

Altă firmă în care a activat Sorin Petrovan a fost Sort Instal SRL. Societatea figurează cu datorii la bugetul local care se ridică la aproape 250.000 de lei (dintre care vreo 228.000 de lei reprezintă taxă de foraj neachitată). Evident, banii nu vor mai fi plătiți niciodată! Pentru că, ați ghicit, societatea a intrat în… faliment!

Însă, în acest caz, Sorin Petrovan are o problemă mare! În 2 aprilie 2018, în Dosarul 278/1285/2015/a3, Curtea de Apel a hotărât, printr-o decizie definitivă și irevocabilă, că trebuie să plătească, în solidar cu fiul său, Ionuț Petrovan, suma de 95.000 de euro. Suma respectivă a fost descoperită de casa de insolvență care s-a ocupat de cazul Sort Instal, care a găsit că Sorin Petrovan a ”închiriat” în Palestina două utilaje, pentru care (interesant!) nu a primit niciun leu chirie și nici nu a recuperat bunurile respective vreodată! Avem toate detaliile și despre aceste dedesubturi, dar nu fac obiectul subiectului acestui articol.

Acesta e ”sponsorul” Primăriei Câmpia Turzii!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2