fbpx

 
 
Scrie un comentariu

amos ed connected

Odată puși în situația de a ne lupta cu o pandemie globală și din necesitatea transpunerii tuturor orelor de curs în mediul online, un număr mare de elevi au fost privați de dreptul lor la educație, din cauza lipsei resurselor necesare. 

Acest proiect are ca obiectiv oferirea accesului la școala online copiilor din medii defavorizate prin donarea aparaturii electronice necesare participării la orele de curs organizate online. 

În prima parte a acestui proiect au fost încheiate contracte de parteneriat cu școli din zona Arieș, Școala Gimnazială "Simion Balint", Copăceni, Școala cu clasele I-VIII Tureni și  Școala Gimnazială "Ioan Bujor", Petreștii de Jos.

Pentru a face rost de aparatura necesară am lansat o campanie online care are rolul atât de a face cunoscută problema elevilor fără acces la educația online, cât și de a îndemna cetățenii să doneze aparatura electronică de care nu mai au nevoie. Aparatura donată este colectată la CIVIC (Centrul pentru Inițiativă de Voluntariat și Implicare în Comunitate) aflat pe strada Axente Sever 25 (lângă API Turda). Aceasta este, mai apoi, recondiționată cu ajutorul partenerilor noștri, Cumuluserv și OCD. În final, dispozitivele sunt distribuite către școli. Până în prezent am distribuit 9 dispozitive către elevi.

Rata abandonului prematur al educației în România este între 15 și 20%. Prin acest proiect intentionam sa reducem pe cat posibil aceasta rată oferindu-le şansa la educaţia online copiilor care nu deţin aparatura necesara. La nivel național există 236.000 de elevi fără acces la educație. 

Avand in vedere că ne apropiem încetul cu încetul de Crăciun vă invităm să deveniți și voi Moş Crăciun și să donați dispozitivele de care nu mai aveţi nevoie copiilor fără acces la educația online. Orice aparatură electronică (cabluri, tastaturi, mouse, laptop, tabletă, calculator, monitor, etc.) este binevenită indiferent de starea în care se află!

Pentru mai multe informații ne puteți contacta la numărul 0724046519, la adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., sau puteți vizita site-ul proiectului connected.civicturda.ro.

;

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate