fbpx

cristian lungu pmp

Banner NEMEȘ 29iulie

Scrie un comentariu

fotografie TurdaNews

Povestea acestor 6 liceeni și a aplicației lor începe cu "Asociația Descoperă-ți pasiunea în IT" (DPIT), o organizație non-guvernamentală și non-profit și programul acestora de mentorat numit "Academia dpIT".

vot pmp

Acest program este cel mai mare program comunitar de mentorat și educație dedicat liceenilor care timp de 7 luni au posibilitatea de a explora domeniul tehnologiei prin interacțiunea cu mentori și prin munca într-o companie, având acces la firmele de IT partenere.

Echipa este formată din:

fotografie TurdaNews

Cotoi Rareș-Andrei are 15 ani și este elev în clasa a 10 a la Colegiul Național "Mihai Viteazu" din Turda. Pentru că este pasionat de informatică și a auzit de programul celor de la DPIT de la mai mulți colegi, Rareș a decis să se înscrie, dar nu a fost selecționat inițial.

Spre norocul lui și a echipei, în Academia dpIT au intrat încă doi mentori de la NTT DATA, Andreea Sandu și Andrei Lucian și astfel a început povestea aplicației Skeen.

fotografie TurdaNews

Cotar Raul trece pe clasa a 12-a la Colegiul Național "Emil Racoviță" din Cluj și a trecut prin aceeași experiență cu programul ca și colegul lui Rareș.

fotografie TurdaNews

Șchiop Bogdan și Paul sunt doi frați gemeni cu vârsta de 16 ani, elevi la Liceul de Informatica "Tiberiu Popoviciu" din Cluj-Napoca. Au auzit de acest program la școală și au urmărit activitatea din cadrul Academiei desfășurată anul trecut. Aceste lucruri le-au stârnit interesul și astfel au decis să se înscrie.

fotografie TurdaNews

Bulat Jaclina-Iana are 17 ani și este elevă la Liceul de Informatica "Tiberiu Popoviciu" din Cluj-Napoca. De la Academia DpIT, aceasta își dorește să formeze o echipă unită, să lucreze și să se și distreze în același timp.

fotografie TurdaNews

Morar Vlad trece pe clasa a 11-a la Colegiul National "Emil Racovita" din Cluj-Napoca, a aflat de acest proiect de la niște prieteni și s-a înscris pentru că vrea să încerce lucruri noi.

Astfel echipa formată, tot ce mai lipsea a fost ideea și totul a pornit de la medicină și de la nevoia continuă de dezvoltare în acest domeniu. Așă că tinerii au venit la comun cu ideea de a crea aplicația Skeen.

Cum ar trebui să funcționeze aplicația Skeen? O aplicație pe telefon cu care poți să scanezi dacă ai ceva pe piele și să primești diagnosticul corespunzător, de asemenea, poza o să fie văzută de un doctor care trimite indicații înapoi pe telefon.

Având în vedere situația actuală, echipa își împarte sarcinile și se întâlnesc de 2 ori pe săptămână pe Skype. Le place să lucreze împreună și să învețe unul de la celălalt pentru a evolua atât ca echipă cât și separat.

Cu ce puteți să îi ajutați în demersul lor?

Să îi susțineți cu un like, share și follow atât pe pagina de Facebook cât și de Instagram și să descărcați aplicația atunci când este gata pentru că cu cât o folosesc mai mulți oameni cu atât baza de date o să fie mai mare, iar diagnosticul mai precis.

Instagram: https://www.instagram.com/skeenbydevs/?hl=ro

Facebook: https://www.facebook.com/skeenbydevs/

banner PSD Campia Turzii

Banner Tureni

Banner Ceanu Mare

Banner Sandulesti

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate