m install
petlinii
nello construct

Un nou proiect cu plecări în Cipru, Portugalia și Spania pentru elevii de la Colegiul „Emil Negruțiu”

zamblau eugen
floris

În 6 iulie 2020 s-a anunțat lista proiectelor câștigătoare în cadrul programului Erasmus+, iar printre acestea se numără și cel depus de Colegiului „Emil Negruțiu” Turda. Cu un buget aprobat de 132.878 euro, proiectul Stagii practice de formare profesională la agenți economici din UE își propune să le ofere elevilor o perspectivă cât mai realistă asupra pieței muncii din UE prin realizarea unor cicluri de pregătire practică în cadrul unor firme din alte țări.

Astfel, în martie 2021, 14 elevi de la specializarea Tehnician în turism vor face două săptămâni de practică la Hotel Abadia și la Hotel Las Nieves din Granada, Spania. Vor pleca apoi 14 elevi de la școala profesională, ospătari și bucătari. În mai 2021, timp de două săptămâni, aceștia vor fi în practică la restaurantele hotelurilor Kefalos și St. George din Paphos, Cipru. Al treilea grup va pleca în Portugalia, în iunie 2021. Aici, 14 elevi de la specializarea Tehnician veterinar vor fi instruiți în două clinici veterinare din Barcelos.

Participanților li se vor acoperi integral cheltuielile de transpot, cazare și masă, dar li se vor asigura și bani de buzunar. Activitățile se vor desfășura sub îndrumarea unor tutori de stagiu locali care vor oferi explicații, demonstrații, sprijin și feed-back participanților, iar grupurile de elevi vor fi însoțite de profesori din cadrul colegiului turdean.

Acesta este al doilea proiect Erasmus+ câștigat de Colegiul „Emil Negruțiu” Turda în ultimii ani și se adaugă unei listei lungi de proiecte naționale și europene aplicate aici cu scopul creșterii calității pregătirii elevilor.  

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 73 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole: