m install
petlinii
nello construct

Proba scrisă la Limba și literatura maternă, din cadrul examenului de Bacalaureat

floris

Marți, 23 iunie 2020, absolvenții claselor a XII-a, care au studiat într-o limbă a minorităților naționale (croată, italiană, germană, maghiară, slovacă, sârbă, ucraineană sau turcă), au susținut proba scrisă la disciplina Limba și literatura maternă.

În județul Cluj, la această probă s-au înscris 514 elevi, pentru limba și literatura maternă germană, respectiv limba și literatura maternă maghiară. Au fost prezenți  512 candidați, iar 2 candidați nu s-au prezentat la examen. Nici la această probă nu au existat situații în care candidații să fi avut temperatura peste 37.3 ̊C și nici situații în care candidații să susțină această probă a examenului cu subiectele de rezervă. De asemenea, nu s-au înregistrat situații de fraudă sau tentativă de fraudă.

Subiectele și baremele de corectare pentru proba de Limba și literatura maternă  vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, astăzi, 23 iunie 2020, ora 15:00.

Următoarele probe scrise din cadrul examenului național de Bacalaureat vor avea loc astfel:

  • miercuri, 24 iunie 2020 – proba obligatorie a profilului;
  • joi, 25 iunie 2020 – proba la alegere a profilului și a specializării.

Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie 2020, până în ora 12:00. În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie 2020, în intervalul orar 16:00-19:00 și pe data de 1 iulie 2020, în intervalul orar 8:00-12:00. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie 2020.

                                                                                       

Biroul de presă al I.Ș.J. Cluj                                                             

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: