fbpx

BANNER vezeteu

Scrie un comentariu

bani virgin radio romania

Deputaţii Comisiei de buget au decis, miercuri, 17 iunie impozitarea pensiilor mai mari de 7.001 lei cu 85% pentru ceea ce depăşeşte această sumă, după ce au dezbătut un proiect de lege al PSD care prevede impozitarea pensiilor speciale.

Conform unui amendament de la PSD, PNL şi USR, ‘pensiile cu valoare de până la 2.000 de lei inclusiv nu se impozitează, cele cuprinse între 2.000 şi 7.000 se impozitează cu 10%, iar pensiile cu o valoare de peste 7.001 lei se impozitează cu 85%, pentru ceea ce depăşeşte suma de 7.001 lei.

Legea votată în Parlament nu prevede excepții în privința impozitării pensiilor, fiind incluși și magistrații, polițiștii, militarii, diplomații. Cu toate acestea, din punct de vedere procedural, impozitarea pensiilor parlamentarilor se poate face doar după un vot în plenul reunit în Parlament, nu după un vot în Camera Deputaților.

Surse din PNL și PSD au declarat pentru Europa Liberă că votul pentru impozitarea pensiilor parlamentarilor urmează să fie dat mâine. Legea trebuie să treacă și de Curtea Constituțională, deoarece judecătorii CCR au declarat neconstituțională legea privind eliminarea pensiilor speciale.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator