fbpx

BANNER vezeteu

Scrie un comentariu

horeca

La iniţiativa ȋntreprinzǎtorilor turdeni care activeazǎ ȋn sectorul HoReCa, la sfârşitul lunii mai, a fost scrisǎ o petiţie pe care au semnat-o direct 23 de reprezentanţi ai mediului privat de afaceri şi on-line, alte câteva zeci de persoane interesate de bunul mers al economiei locale, grav afectate de efectele pandemiei provocate de virusul SARS COVID 19.

Ȋn conţinutul petiţiei se solicitǎ acordarea de facilități la nivel local, în ceea ce privește plata impozitului pe clădiri datorat pentru clădirile ocupate de firmele afectate de pandemie. 

Iniţiatorii petiţiei propun câteva variante posibil de luat ȋn vedere atât separate, cât şi combinat. Este vorba despre:

  1. Scutirea de plată a impozitului pe clădiri pe perioada în care își face simţită legea care împiedică desfășurarea activităţilor operatorilor economici direct sau indirect.
  2. Reducerea procentului la min 0,2% a impozitului pe cladiri pentru anul 2020 si 2021, cel puțin la operatorii economici în care își face simţită legea care împiedică direct sau indirect desfăşurarea activităţilor operatorilor economici.
  3. Amânarea plății impozitului pe clădiri, pentru o dată ulterioară, mai înaintată de 30.06.2020 și posibilitatea de a opta pentru eșalonarea plății impozitului pe clădiri, indiferent de statutul operatorului economic afectat, fǎrǎ discriminare, aferent anului 2020 , în mai mult de două tranșe pe anii 2021- 2022 cel puțin, pentru firmele sau operatorii economici, care vor prezenta certificate galbene sau albastre.

Petiţia a fost ȋnaintatǎ ȋn data de 27 mai 2020, primarului Turzii, dl. Cristian Matei, şi Consiliului Local Turda, rǎspunsul acestora fiind ȋncǎ aşteptat.

pentru descărcarea PETIŢIEI link-ul de mai jos;

https://drive.google.com/file/d/1ifUsXCJWxBwgGQRYWZE-T6xeFC9o82h7/view?usp=sharing

pentru semnarea petiţiei:

https://forms.gle/uTCQV9N3W3dvKbcQA

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator