fbpx

 
 
Scrie un comentariu

120202941 10214676407823657 7524940248394921426 n

Oltean Cornel, vicepreședinte al clubului de fotbal Sticla Arieșul Turda, care activează în Liga 3, a fost declarat în stare de INSOLVABILITATE de către Primăria Turda, în baza unui proces verbal încheiat în 18 august 2020!

Asta înseamnă că actualul oficial al clubului turdean (la data respectivă nu ocupa această funcție) are datorii neplătite mai mari decât veniturile sau bunurile pe care le deține.

La finele lunii octombrie 2018, Oltean Cornel figura cu o datorie de 6.213,26 lei, constituită din obligații fiscale principale la bugetul local (4.727,34 lei), la care s-au mai adăugat obligații fiscale accesorii (penalități) de 1.485,92 lei. După anul 2018, administrația locală nu a mai dat publicității lista debitorilor, conform legii.

”Potrivit prevederilor Legii nr. 207/2015 privind Codul de Procedură Fiscală, este insolvabil debitorul ale cărui venituri sau bunuri urmăribile au o valoare mai mică decât obligaţiile fiscale de plată sau care nu au venituri sau bunuri urmăribile.

Obligațiile fiscale ale debitorilor declarați în stare de insolvabilitate sunt scoase din evidența curentă și sunt trecute într-o evidență separată.

Declararea stării de insolvabilitate nu înseamnă ștergerea datoriilor acestor contribuabili, ci doar întreruperea executării silite. Concret, Direcția Economică va solicita în instanță, în cazul obligațiilor fiscale de tipul amenzilor contravenționale, transformarea debitelor restante în muncă în folosul comunității.

În paralel, Direcția Economică va verifica anual starea acestor contribuabili, iar în cazurile în care se constată că debitorii au dobândit venituri sau bunuri urmăribile se va proceda la continuarea măsurilor de executare silită în sensul trecerii din evidența separată în evidența curentă și instituirea de popriri - pe veniturile obținute sau sechestre - pe bunurile dobândite.”, sunt precizările făcute pe siteul oficial al unei instituții publice, în ceea ce privește starea de insolvabilitate.

Oltean Cornel a fost desemnat vicepreședinte în cadrul clubului de fotbal Sticla Arieșul Turda în baza unei decizii a Consiliului Local Turda, respectiv HCL 167 din 11 august 2020, care l-a mandatat special pe Năstase Paul, în calitate de reprezentant al Municipiului Turda, în Adunarea Generală a a Asociației „Club Sportiv Sticla Arieșul Turda” să aprobe noul Consiliu Director al A.C.S. Sticla Arieșul Turda, pentru un mandat de 4 ani, printre numele stabilite figurând și cel al lui Oltean Cornel, care a preluat efectiv funcția din luna septembrie, după încheierea formalităților legale.

insolvabilitate olteancornel

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate