fbpx

 
 
1 Comentariu

nicoara emil

Un consilier local din Câmpia Turzii este acuzat de incompatibilitate, pentru că firma în care este asociat cu soția sa, a încheiat mai multe contracte cu SC Domeniul Public Câmpia Turzii SA, societate aflată în subordinea Consiliului Local (100% acționariat public, prin Municipiul Câmpia Turzii).

Este vorba despre consilierul PNL Emil Nicoară.

Conform propriei declarații de interese, el este asociat în societatea R NIC SRL din Câmpia Turzii. 

nicoara interese

În urma verificărilor TurdaNews, rezultă faptul că el deține 50% din firmă, în timp ce cealaltă jumătate este deținută de soția sa, Nicoară Simona Camelia. Soția sa are calitatea de administrator al firmei.

nicoara firma

Societatea R NIC SRL din Câmpia Turzii a încheiat mai multe contracte cu SC Domeniul Public Câmpia Turzii SA, societate aflată în subordinea Consiliului Local din care face parte și Emil Nicooară.

”Conform portalului SICAP, Domeniul Public Câmpia Turzii SA a făcut în ultimele 18 luni 92 de achiziții de la firma R NIC SRL, în valoare de aproape 100.000 euro!”, este acuzația care i se aduce, conform unei sesizări transmise TurdaNews. De menționat că totalul achizițiilor inițiate prin intermediul sistemului electronic de achiziții este de 102, în istoricul firmei.

Ultima achiziție realizată de SC Domeniul Public Câmpia Turzii SA, de la firma consilierului local, este înregistrată chiar ieri:

nicoara achizitii 1

În total, de la începutul lunii martie 2020, până în prezent, sunt înregistrate 28 de achiziții, în valoare totală de 272.986,41 lei.

Există înregistrată și o situație mai hazlie, procedural, în care SC Domeniul Public Câmpia Turzii inițiază să cumpere 20kg de ciment, la valoarea precizată de ofertantul R NIC SRL (1480 lei), însă acesta din urmă refuză achiziția la suma de 1480 lei, urcând apoi prețul la 1.680 lei, preâ la care s-au continuat achizițiile societății subordonate Consiliului Local.

Și acum să vedem ce spune legislația în vigoare (Legea 161/2003):

art. 90 din Legea nr. 161/200:  „(1) Consilierii locali și consilierii județeni care au funcția de președinte, vicepreședinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administrație sau cenzor ori alte funcții de conducere, precum și calitatea de acționar sau asociat la societățile reglementate de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările și completările ulterioare, cu capital privat sau cu capital majoritar de stat ori cu capital al unei unități administrativ-teritoriale nu pot încheia contracte comerciale de prestări de servicii, de executare de lucrări, de furnizare de produse sau contracte de asociere cu autoritățile administrației publice locale din care fac parte, cu instituțiile sau regiile autonome de interes local aflate în subordinea ori sub autoritatea consiliului local sau județean respectiv ori cu societățile reglementate de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările și completările ulterioare, înființate de consiliile locale sau consiliile județene respective. (2) Prevederile alin. (1) se aplică și în cazul în care funcțiile sau calitățile respective sunt deținute de soțul sau rudele de gradul I ale alesului local.”;

Acuzația adusă: ”De când e consilier local PNL afacerile sale înfloresc: și-a construit un nou punct de lucru pe un teren luat în concesiune în timpul guvernării PNL, punct de lucru lipit de Domeniul Public Câmpia Turzii S.A., companie de stat deținută de municipalitate”.

Datele financiare ale societății sunt următoarele:

nicoara bilant

Situația consilierului local Emil Nicoară ar putea să atragă atenția Agenției Naționale de Integritate, în ceea ce privește situația de incompatibilitate.

Nicoară Emil a intrat în Consiliul Local Câmpia Turzii în anul 2016, pe lista PNL. În prezent este consilier local din partea PNL, iar pentru alegerile locale din 27 septembrie candidează pentru Consiliul Local Câmpia Turzii, fiind pe locul 18 pe lista PNL de consilieri locali.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate