fbpx

 
 
Scrie un comentariu

Rostaș Valer, cel care l-a lovit pe Pedro Onacă (32 ani), tatăl a 4 copilași, în noaptea de 15/16 august 2019, în zona Materna, producându-i decesul acestuia, a fost condamnat în primă instanță la 8 ani de închisoare și plata unor daune de peste 1.000.000 de lei.

Incidentul dintre cei doi s-a produs în noaptea de 15/16 august 2019, cu puțin înainte de ora 2.00. În urma altercației dintre cei doi, bărbatul condamnat în primă instanță pentru omor i-a dat un pumn, care l-a pus la pământ pe Pedro Onacă.

Dacă s-ar fi oprit la acest pumn, având în vedere că victima nu mai prezenta vreun pericol, iar ”treaba era rezolvată”, ucigașul ar fi avut circumstanțe atenuante. Însă, el a continuat să lovească cu pumnii și cu piciorul în cel care zăcea la pământ, inconștient.

”Condamnă pe inculpatul Rostaș Valer, deţinut în prezent Penitenciarul Gherla, pentru săvârşirea infracţiunii de omor, la pedeapsa de 8 (opt) ani închisoare şi 4 ani interzicerea drepturilor. Menţine starea de arest a inculpatului, pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 04.09.2020, deduce din pedeapsa aplicată acestuia timpul reţinerii preventive de 24 de ore, începând cu data de 16.08.2019, ora 15:10 şi până la data de 17.08.2019, ora 15:10, precum și durata arestului preventiv începând cu data de 08.08.2020 şi până la zi. Dispune ca, la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, să fie prelevate probe biologice de la inculpat, în vederea introducerii profilului său genetic în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare. Obligă inculpatul R.V. la plata despăgubirilor civile (daune materiale) în sumă de 82.711 lei (din care suma de 80.635 lei reprezintă pensie de întreținere stabilită în mod global, iar suma de 2.076 lei reprezintă cheltuieli de înmormântare) către părţile civile O.D.A., O.D.C., O.A.S., O.Y.A. și O.N.K.. Obligă inculpatul R.V. la plata despăgubirilor civile (daune morale) în sumă de câte 134.000 lei, către fiecare dintre părţile civile O.I.P., O.A.M., O.D.A., O.D.C., O.A.S., O.Y.A. și O.N.K. Dispune luarea măsurii sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile şi imobile, prezente şi viitoare, ale inculpatului R.V., până la concurenţa sumei de 1.020.711 lei. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”, se menționează în soluția pe scurt a Tribunalului Cluj.

Decizia Tribunalului Cluj poate fi atacată cu apel.

Vezi înregistrarea video cu altercația care a dus la decesul lui Pedro Onacă:

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate