fbpx

 
 
1 Comentariu

calin fefe ferdean

Călin ”Fefe” Ferdean a fost propus pentru arestare preventivă, după ce a fost reținut pentru 24 de ore în urma unei descinderi a oamenilor legii la Câmpia Turzii și la Viișoara, la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea unor infracțiunilor de șantaj, proxenetism și camătă. Judecătoria Turda a respins, însă, arestarea preventivă în cazul său, într-o decizie care a fost luată ieri după-amiază.

”În temeiul art. 227 alin. 1 din Codul de procedură penală, respinge propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda în privinţa inculpatului F P C, cercetat pentru săvâr?irea infrac?iunii de ?antaj, faptă prev. de art. 207 alin.l Cod penal, cu aplic. art.35 alin.l Cod penal În temeiul art. 227 alin. 2 Codul de procedură penală, art. 202 alin. 4, lit. b Codul de procedură penală, art. 211 Codul de procedură penală, art. 215 ind. 1 alin. 1 din Codul de procedură penală, dispune luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpatului F P C cercetat penal pentru comiterea infracţiunii de şantaj prev de art 207 aliniat 1 Cod penal, cu aplic. art.35 alin.l Cod penal pe o durată de 60 de zile începând cu data de 21.08.2020 până în data de 19.10.2020 inclusiv.

În temeiul art. 215, alin. 1 din Codul de procedură penală, stabileşte în sarcina inculpatului F P C respectarea următoarelor obligaţii:

 • să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori va fi chemat;
 • să informeze de îndată Poliţia Municipiului Câmpia Turzii sau Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda cu privire la schimbarea locuinţei;
 • să se prezinte la Poliţia Municipiului Câmpia Turzii conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori va fi chemat.

În temeiul art. 215, alin. 2 din Codul de procedură penală, stabileşte în sarcina inculpatului F P C respectarea următoarelor obligaţii:

 • să nu părăsească teritoriul României fără încuviinţarea prealabilă a organelor judiciare;
 • să poarte permanent un sistem electronic de supraveghere;
 • să nu se apropie de persoana vătămată B D B, de martorii B A M, V E M, P S, C m L, R V C, de numiţii R R B, R G B, C P C şi să nu comunice cu niciuna dintre aceste persoane, direct sau indirect, pe nicio cale.

Supravegherea respectării obligaţiilor care-i revin inculpatului F P C, pe durata controlului judiciar, se va face de către Poliţia Municipiului Câmpia Turzii În temeiul art. 215, alin. 3 din Codul de procedură penală, atrage atenţia inculpatului F PC că în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura arestării preventive. Încheierea se comunica conform art 215 alin 5 Cod de procedură penală. Cu drept de contestatie in 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu, azi, 21.08.2020, ora 16,00”, se precizează în încheierea finală a instanței, care s-a luat ieri după-amiază.

Conform unui comunicat de presă al IPJ Cluj, Călin ”Fefe” Ferdean este cercetat alături de alți doi bărbați din Câmpia Turzii pentru șantaj, proxenetism și camătă.

”Conform probatoriului administrat, 3 bărbați din municipiul Câmpia-Turzii, cu vârste cuprinse între 36 și 44 de ani sunt bănuiți de comiterea infracțiunilor de șantaj, proxenetism, respectiv camătă.

La data de 20 august, a.c., unul dintre bărbați, în vârstă de 44 de ani, a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraților din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda cu propunere de arestare preventivă.

În fapt, cel în cauză, în perioada septembrie-noiembrie 2019, ar fi constrâns o minoră, cu scopul obținerii în mod injust a unor foloase nepatrimoniale.”, a transmis IPJ Cluj.

Conform unor surse judiciare, în același dosar este implicat și Gigi Roșca.

Citește și:

Percheziții la Câmpia Turzii și Viișoara într-un dosar de santaj, proxenetism și camătă

Sursa foto: Facebook.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Persoane în conversație:
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Juan Magal · 18:06 22.08.2020
  Bravo judecatoria Turda!
  Dl FEFE este o persoana nevinovata! stie toata Turda si Campia ...
  Vai de mine cum au avut nesimtirea sa il acuze de asa ceva...
  Si m-ai aveti tupeul sa cereti schimbare... cind politia si procuratura muncesc luni de zile !!! si vine tanti de la judecatorie si i scoate nevinovati. M-ai aveti pretentie sa munceasca politia cinstit? cind dupa ce se chinuie sa pregateasca un dosar luni de zile cum pot ; se da NUP azi maine...
  BRAVO JUDECATORIA TURDA !
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate