marian morar
m install
nello construct

“Balibacea”, ARESTAT! Cunoscutul lider al lumii interlope turdene, acuzat de furt calificat!

zamblau eugen

Turdeanul Ovidiu Vancea, zis “Balibacea” a fost reţinut în cursul acestei seri, fiind acuzat că a participat la jaful unei case de schimb valutar din Cluj Napoca şi la furtul comis în apartamentul preşedintelui Consiliului Judeţean, Alin Tişe! Acelaşi Ovidiu Vancea este cercetat în dosarul “Grenada”, fiind acuzat că a pus la cale asasinatul împotriva lui Gheorghe Otvos, zis “Gagarin”, dar şi într-un dosar instrumentat de Tribunalul Bucureşti, privind traficul de droguri.

Poliţiştii clujeni au reţinut duminică seara 4 persoane. Una dintre acestea este turdeanul Ovidiu Vancea „Balibacea”. El este acuzat că ar fi spart locuinţa preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe (o parte din bhunurile furate au fost găsite în locuinţa lui Vancea, din Turda), şi casa de schimb valutar Macrogroup din Cluj Napoca, ajutat de ceilalţi 3 complici. Cele 4 persoane au fost reţinute pentru 24 de ore şi în cursul zilei de ieri, după închiderea ediţiei, s-a decis dacă vor fi menţinute în stare de arest sau nu.

 

Casa lui Alin Tişe a fost spartă în 21/22 februarie 2009. Din locuinţă au fost sustrase o serie de bunuri, valoarea acestora depăşind 20.000 de lei. La câteva zile distanţă, a fost realizat furtul de la casa de schimb valutar Macrogroup din Cluj, de unde s-au sustras 196.000 de lei. La vremea respectivă, cei de la pază spuneau că hoţii au deschis seiful în mai puţin de 15 secunde! Ovidiu Vancea „Balibacea” este acuzat de furt calificat, iar ceilalţi 3 de complicitate la furt calificat.

Poliţiştii bănuie că cei 4 au fost implicaţi şi în alte furturi efectuate în judeţele învecinate. De altfel, tot în Cluj a mai fost spartă recent o bancă, iar în urmă cu câteva zile a fost jefuită o benzinărie.

 

Ovidiu Vancea, cercetat pentru că ar fi comandat asasinatul de la pizzeria Pharaon

 

Ovidiu Vancea „Balibacea” este un membru cunoscut al lumii interlope turdene. El este acuzat că a comandat asasinatul împotriva lui Gheorghe Otvoş „Gagarin”, la pizzeria Pharaon, în urmă cu mai mulţi ani. Din gruparea sa făcea parte şi Mihai Moldovan „Calu”, care a fost condamnat de Tribunalul Cluj pentru trafic de droguri. De altfel, Ovidiu Vancea este cercetat şi el într-un dosar privind traficul de droguri, care se află pe rolul Tribunalului Bucureşti. El a fost eliberat atât de instanţa de la Iaşi (care judecă atentatul cu grenadă), cât şi de instanţa de la Bucureşti (care judecă traficul de droguri), pe considerentul că „nu prezintă pericol social”.

 

Dosarul „Grenada”

 

Ovidiu Vancea este cercetat în dosarul nr. 594/45/2007, aflat pe rolul Curţii de Apel Iaşi, pentru infracţiuni la legea privind combaterea terorismului. El este acuzat că în decembrie 2003 ar fi comandat atentatul cu grenadă care a avut loc la pizzeria Pharaon, de lângă spitalul din Turda. Cel vizat era Gheorghe Otvos „Gagarin”, considerat a fi liderul altei grupări de pe teritoriul municipiului Turda. Atentatul a eşuat, cel rănit fiind şoferul lui „Gagarin”, Stelian Luca. În acelaşi dosar mai sunt cercetaţi Victor Zăgrean, Mihai Moldovan şi Szasz Francisc, anchetatorii susţinând că toţi au pus la cale atentatul. Dosarul nu a fost finalizat nici până în ziua de azi, fiind amânat termen după termen, din diferite motive. De exemplu, la termenul din 5 martie 2009, instanţa a acordat un nou termen pentru data de 9 aprilie 2009, pe motiv că lipsea inculpatul Mihai Moldovan. Acesta este arestat, fiind condamnat de Curtea de Apel Cluj pentru trafic de droguri şi nu a fost mutat din penitenciarul Gherla în cel din Iaşi.

 

Dosarul „Drogurile”

 

Un alt dosar „greu” în care este cercetat Ovidiu vancea este cel privind traficul de droguri. Dosarul 3064/3/2007 este instrumentat de Tribunalul Bucureşti. Dosarul a fost întocmit după ce poliţiştii au descoperit mai multe reţele de infractori, care interacţionau între ele şi care erau în legăturăinclusiv cu vestiţii fraţi Cămătaru, de la Bucureşti. Conform rechizitoriului, poliţiştii descoperiseră în 2003 o reţea de răufăcători care au introdus în ţară 100.000 de euro contrafăcuţi (era cea mai mare captură de euro falşi, la acea dată!). Banii aveau ca destinaţie o altă reţea de infractori, care acţiona în zona Turda – Cluj, din care făcea parte şi Ovidiu Vancea şi care introduseră în ţară zeci de mii de pastile ecstasy (droguri). În cursul anului 2003, această grupare a introdus diferite cantităţi de comprimate de ecstasy – MDMA, pe care le procurau din Olanda, de la Săsărman. Ceilalţi membri ai organizaţiei mafiote vindeau drogurile altor grupuri de narcotraficanţi ce acţionau pe teritoriul României, în special în zonele Râmnicu Vâlcea şi Târgu Mureş.

 

Din această reţea făceau parte Ioan Nicolae Săsărman (zis Moxu şi stabilit, în prezent, în Olanda), Alin Virgil Sagovici (stabilit în Germania), Anestis Marte (zis Nesty, cetăţean austriac stabilit în România), Ovidiu Manuel Vancea, zis Balibacea, şi Francisc Szasz, zis Ferry. De altfel, Anestis Marte (care este căsătorit cu o turdeancă şi locuia la Turda) a fost condamnat de Tribunalul Cluj la 10 ani de închisoare, tot din cauza drogurilor.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2