marian morar
m install
nello construct

„ORACOL” – un nou spectacol în pregătire la TNAMT

zamblau eugen

Situația actuală în care ne aflăm poate fi percepută ca fiind descurajatoare în ceea ce privește desfășurarea activităților cu care ne-am obișnuit. Chiar și așa, actorii Teatrului Național Aureliu Manea Turda continuă să pregătească spectacole noi pentru a-și putea întâmpina publicul cum se cuvine în momentul în care acest lucru va fi posibil. Respectând regulile de distanțare fizică și toate celelalte măsuri impuse de autorități, echipa noastră pregătește spectacolul ”Oracol”, un one-woman show al cărui concept este realizat de Grațiela Bădescu.

„Oracol spune o poveste de secol XXI sub forma unui poem urban, a unui love-story colectiv, născut din energiile oraşului. La limita dintre teatru, performance și documentar poetic, acest one-woman-show, bazat pe cartea Oracol, de Rucsandra Pop, funcționează ca mărturie a unui proces de maturizare, într-o lume tot mai complexă. Spectacolul caută să surprindă această complexitate prin proiecții video dinamice, printr-o coloană sonoră originală și printr-o multitudine de filmări și colaje, aparținând traseului artistic al Oracolului.” – a declarat Grațiela Bădescu, actriță TNAMT

„Oracolul este un spectacol cu o istorie lungă, care a evoluat în timp, ținînd pasul cu vremurile și cu tehnologia. Singurul lucru care a rămas neschimbat e mesajul pe care îl transmite – și anume că iubirea ne guvernează viețile. Sunt puțini spectatori care să nu se regăsească într-o formă sau alta în textul Oracolului, care este o oglindă caleidoscopică în care ei se pot privi.” – Rucsandra Pop, dramaturg

Concept : Grațiela Bădescu

Text/Colaje : Rucsandra Pop

Consultanță scenografie : Andreea Strineholm

Consultanță : mișcare scenică Mihai Pecangin

Muzică : Alexandru Condurat, Matze

Imagine : Grațiela Bădescu, Ștefan Coman, Rucsandra Pop, Bogdan Tiutu

Video edit : Grațiela Bădescu, Mihai Marin, Ștefan Coman

Animație : Philippe Strineholm

Grațiela Bădescu s-a alăturat de curând colectivului TNAMT. Aceasta a absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică I.L.Caragiale, din București, la clasa prof. Florin Zamfirescu (licență) și prof. Gelu Colceag (masterat).

A colaborat, atât în București, cât și în țară, cu diverse teatre de stat (Teatrul Masca, Teatrul I.D.Sârbu – Petroșani) sau independente. Fiind unul dintre capetele Hydra Society, a jucat și produs mai multe spectacole și instalații performative, în colaborare cu teatrul Lorgean. Grațiela a jucat în producția elvețiană Fortuna (regie Germinal Roaux), câștigătoare a mai multor festivaluri internaționale. A regizat și produs două scurtmetraje experimentale (în cadrul programelor Film+/București și Focus Atelier/Cluj-Napoca ) și a participat ca artist în cadrul unor rezidențe precum Homefest (București) și Fresh Start (Cluj Napoca).

Așteptăm cu nerăbdare momentul reîntâlnirii cu publicul nostru drag, iar până atunci, vă dorim multă sănătate!

portret 1

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2