fbpx

 
 
Scrie un comentariu

FOTO 0042

În fața premierului, Ludovic Orban, a miniștrilor, Lucian Bode – Ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Nelu Tătaru – Ministrul Sănătății și Adrian Oros – Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, primarul Municipiului Câmpia Turzii, Dorin Nicolae LOJIGAN, alături de partenerii, Alin Tișe -  Președintele Consiliului Județean Cluj și Cristian Matei – primarul Municipiului Turda, au semnat acordul de asociere în vederea realizării obiectivului de investiții „Centură de ocolire Câmpia Turzii – Turda”.

Domnul premier, Ludovic Orban, a garantat susținerea Guvernului român și succesul construirii centurii de ocolire.  Totodată, acesta i-a felicitat pe cei trei parteneri, numindu-i „campioni în administrație publică și în absorbția de fonduri europene”. 

Ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode, a prezentat varianta de finanțare pentru investiție. Practic, prin intermediul OUG 101/2020, Guvernul României dă posibilitatea Unităților Administrativ Teritoriale să încheie parteneriate cu CNAIR pentru a obține finanțare în vederea edificării investițiilor în transporturi și infrastructura rutieră.

Primarul Municipiului Câmpia Turzii, Dorin Nicolae LOJIGAN, și-a exprimat recunoștința și considerația pentru susținerea de care orașul nostru s-a bucurat atât din partea premierului, Ludovic Orban, cât și din partea miniștrilor și parlamentarilor români.

Domnule premier, atât dumneavoastră, cât și Guvernul și parlamentarii noștri sunteți  parteneri și un sprijin pentru județul Cluj și pentru Transilvania. Din acest motiv, este o onoare și un motiv de mândrie să semnăm astăzi, în prezența domniei voastre, acordul de colaborare între cele 3 unități administrativ teritoriale, prin care se va construi varianta de ocolire a celor două municipii. Sunt convins că veți fi, mereu, alături de noi, atât din punct de vedere moral, cât și administrativ. Pe de altă parte, în ceea ce-i privește pe domnii parlamentari și miniștri, de fiecare dată când am apelat la dânșii, am avut ușa deschisă, iar aceștia m-au ajutat cu sfaturi și cu expertiza de care dispun.”; a declarat primarul Municipiului Câmpia Turzii.

Această centură ocolitoare este una prietenoasă cu mediul înconjurător, deoarece nu este destinată doar autoturismelor și autocamioanelor, fiind dotată și cu piste pentru biciclete. 

Pe de altă parte, prin construcția sa, centura de ocolire a celor două municipii asigură dezvoltarea urbanistică în ambele localități.

FOTO 0076

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate