fbpx

2 Comentarii

Cristian matei turda

După o lungă pauză în care nu a fost posibilă organizarea acestor ceremonii, mă bucur că ne aflăm astăzi aici, în acest moment solemn, dedicat celui mai prețios simbol al țării noastre: drapelul României. Pentru mine este o ceremonie foarte specială, deoarece până acum 3 ani la Turda nu se putea sărbători oficial această zi. Turda nu își putea arbora drapelul la loc de cinste pentru că nu aveam un spațiu dedicat, cum prevede legea, așa că am înființat această piață a Tricolorului care a devenit un loc aparte pentru mine.

Așa cum știm cu toții, lucrurile mari, lucrurile care rezistă în timp, faptele care schimbă parcursul istoriei în sens pozitiv se fac în echipă, în unitate. Fiecare grup care militează pentru un scop nobil are o identitate, este ghidat de anumite principii, iar de fiecare dată aceste valori sunt reprezentate de un simbol. Un simbol care înalță, ne dă putere și ne amintește de cine suntem și unde ne dorim să ajungem. Aceasta este și semnificația Drapelului Național al României. Tricolorul ne amintește că suntem un popor puternic, suntem o națiune întreagă care de-a lungul timpului s-a remarcat prin curaj, putere de sacrificiu, onoare și unicitate.

Fiecare român poartă în suflet aceste trei culori, fie că vorbim despre militarii din teatrele de operații, despre marii olimpici care ne reprezintă țara în competițiile internaționale, despre noi ca oameni, tricolorul ne amintește că ne putem depăși barierele! Ne arată că suntem mai mult decât niște simpli oameni, suntem o întreagă națiune! Consider că acest simbol ar trebui să ne pună în vedere cât de important este să fim uniți și să fim conștienți că înaintea scopurilor și dorințelor noastre personale există un scop mult mai măreț și anume: binele comun. Când acționăm gândindu-ne și la cei din jurul nostru, când nu ne mai raportăm doar la propria persoană și înțelegem că suntem o echipă, că tot ceea ce facem trebuie să fie pentru binele colectiv, totul capătă mult mai mult sens.

Dragi turdeni, iubindu-ne țara ne iubim pe noi. Respectându-ne simbolurile, ne respectăm pe noi. Așadar, așezăm acest drapel la loc de cinste, cu mândrie și cu bucurie că suntem împreună, uniți și determinați să fim în fiecare zi mai buni, pentru noi și pentru toți cei din jurul nostru.

Vă mulțumesc!

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
  • Acest comentariu este nepublicat.
    Adi · 17:48 26.06.2020
    Citind in discursul domnului Matei despre respectul fată de cetatean sincer imi vine sa vomit.
  • Acest comentariu este nepublicat.
    Eu · 12:13 27.06.2020
    Ne intoxica cu aberatii. Lui sa-i mearga bine, de restul nu-i pasa.
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator