fbpx

 
 
Scrie un comentariu

plasmafereză

Subprefectul de Cluj - Irina Munteanu s-a implicat activ în achiziția unui aparat vital pentru Centrul de Transfuzie Sanguină din Cluj și implicit pentru bolnavii de COVID, care au nevoie de plasmă.

Suprefectul Irina Munteanu a decis să ia legatura cu o companie specializată și să solicite echipamentul. Este vorba despre un aparat de plasmafereză.

Până acum, donatorii de plasmă hiperimună din județul Cluj au fost nevoiți să doneze, prin metoda clasică, însă grație acestui aparat lucrurile se vor schimba.

Am semnat săptămână trecută contractul după ce doamna Irina Munteanu m-a contactat. Am semnat acest contract cu Spitalul Județean pentru că în continuare Centrul de Transfuzie nu a vrut să semneze. Spitalul Județean va duce echipamentul la Centrul de Transfuzie din Cluj și îl vor exploata acolo pentru că legea nu ne permite să instalăm echipamente decât în centrele de Transfuzii. Nu știu de ce Centrul de Transfuzii de la Cluj nu vrea să semneze în condițiile în care avem 21 de de Centre de Transfuzie din România care au semnat. La nivel național s-au tot făcut presiuni tocmai din partea acestor centre regionale să se dea bani ca să se cumpere kituri și echipamente deși oferisem gratis 50 de astfel de echipamente, în plus, UE a oferit 40 de milioane de euro, bani nerambursabili să se organizeze licitație. Nu s-a organizat nici licitație și nici nu au luat echipamentele oferite gratis. Noi am cumpărat aceste echipamente și cumpărăm lună de lună kituri pentru a asigura funcționarea în toate Centrele de Transfuzie care ne-au solicitat la costuri 0. In ultima luna, kiturile pe care le dăm gratuit ne-au costat 27.000 euro, am ajuns la 1.000 de kituri pe lună pentru cele 21 de centre”, declară pentru Servus, Cluj!, Florin Hozoc, reprezentantul firmei care donează aparate de plasmafereză.

 

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate