fbpx

1380 x 300 TURDA NEWS

650x250 TURDA NEWS

PRO650x200 turda news mobil

PRO1380x300 turda news

 
 

890x300 01

Scrie un comentariu

masti fashion

124577512 3607208802633070 2531265432895343150 o

Una din 5 măști folosite de români este mască fashion, iar acest tip de mască nu protejează împotriva SARS-CoV-2, atenționează Asociația Pro Consumatori (APC). 

Ele nu au aceste calități pe care le au măștile de tip chirurgical, cu trei straturi și create special pentru a împiedica stropii generați de un strănut, de tuse, de vorbite, să treacă de această mască. Specialiștii spun că aceste măști fashion pot fi periculoase, dau senzația falsă de protecție.

APC susține că în România se vând măşti de protecţie care induc în eroare consumatorii în ceea ce privește protecţia pe care o asigură împotriva noului coronavirus și solicită Direcţiei Generale a Vămilor să acorde atenţia cuvenită procesului de vămuire a importurilor de măşti de protecţie şi a altor materiale sanitare (dezinfectanţi, combinezoane, viziere etc.) folosite în această perioadă pentru protecţia împotriva SARS-CoV-2.

De asemenea, APC solicită Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor să verifice de îndată dacă etichetarea acestor produse este înşelătoare, Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale să verifice conformitatea măştilor faciale de uz medical și Inspecţiei Muncii să verifice conformitatea echipamentelor individuale de protecţie (semi-măşti filtrante împotriva particulelor), titrează Ziua de Cluj.

În actualul context sanitar de creștere alarmantă a numărului de îmbolnăviri cu SARS-CoV-2, fapt care a determinat impunerea purtării măștii de protecție în București și alte orașe mari ale țării, și în spațiile deschise, APC solicită instituțiilor statului român cu atribuții în zona supravegherii pieței să verifice măștile de protecție respiratorie atât din punctul de vedere al etichetării, cât și din punctul de vedere al îndeplinirii parametrilor asumați de producător prin intermediul etichetei sau al ambalajului colectiv”, precizează asociația într-un comunicat.

 

 

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate