marian morar
m install
nello construct

Cetățean străin depistat cu ședere ilegală în județul Cluj

zamblau eugen

Poliţiştii de imigrări din Cluj, în urma acţiunilor întreprinse, au depistat un bărbat, în vârstă de 54 de ani, din Turcia, care nu a părăsit teritoriul României la expirarea perioadei legale de şedere. Acesta a  fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 1200 lei, și îndrumat să-și reglementeze dreptul de ședere, întrucât are calitatea de membru de familie a unui cetățean român.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al judeţului Cluj au desfăşurat, la data data 08 iulie a.c., o acţiune în scopul combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă. În cadrul activităţii întreprinse a fost depistat cu ședere ilegală, un bărbat, în vârstă de 54 de ani, din Turcia.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de imigrări au stabilit că acesta a intrat legal în România, în baza unei vize de scurtă ședere în scop de vizită, însă la expirarea perioadei de ședere nu a părăsit teritoriul țării noastre și nici nu a efectuat demersuri de prelungire a dreptului de ședere în calitate de membru de familie a unui cetățean român.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări l-au îndrumat să se prezinte la sediul structurii cu documentele necesare în vederea reglementării dreptului de ședere în scop de reîntregirea familiei. Totodată, bărbatul a fost sancționat contravenţional cu amendă în valoare de 1200 lei, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România,  cu completările şi modificările ulterioare.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă desfăşurarea unor astfel de acţiuni, atât cu forţe proprii, cât şi în colaborare cu alte instituţii, pentru prevenirea şi combaterea şederii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Contăm pe respectul cetăţenilor faţă de legislaţia în domeniul imigraţiei şi îi invităm să ne contacteze pentru orice problemă legată de aplicarea prevederilor legale în domeniu, la tel./fax  0264 – 555656 sau utilizând căsuţa serviciului poştal electronic cj.igi@mai.gov.ro.

De asemenea, invităm cetăţenii străini şi europeni să viziteze pagina web a Inspectoratului General pentru Imigrări, www.igi.mai.gov.ro, prin intermediul căreia au posibilitatea să se informeze (inclusiv în limba engleză sau franceză) cu privire la prevederile legale, documentele necesare pentru prelungirea dreptului de şedere temporară în România, precum şi posibilitatea de a înregistra on-line cererea de prelungire a dreptului de şedere temporară sau de înregistrare a rezidenţei în România, utilizând aplicaţia www.portaligi.mai.gov.ro.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2