fbpx

BANNER vezeteu

Scrie un comentariu

tătaru 1

Recomandările experților sunt de a amâna noile măsuri de relaxare anunțate pentru 1 iulie, din cauza numărului mare de noi infectări cu COVID-19, a anunțat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

„Încă n-am terminat acest prim val. Încă n-am ajuns la acea viață cvasinormală. Noi putem transforma acest prim val într-un val cu două cocoașe, în care a doua e mai virulentă. Dacă la prima exista un instinct de conservare, acum nu mai există la niște concetățeni de-ai noștri. Se poate muri la 30 și ceva de ani fără a avea alte comorbidități. (...) S-a evaluat tot ce a însemnat ultimele două săptămâni, în care am avut o creștere a numărului de cazuri noi, în care au crescut numărul pacienților în terapie intensivă, a crescut numărul de decese. Recomandările specialiștilor din Grupul Tehnico-Științific sunt de a amâna noile măsuri de relaxare pe care le aveam pentru 1 iulie. Urmărim zilnic și săptămâna care urmează, evoluția numărului de cazuri, evoluția cazurilor de la terapie intensivă, evoluția deceselor și respectarea normelor de precauție, reguli de igienă, distanțarea fizică. (...) Dacă este transmitere comunitară accentuată, ne gândim la măsuri punctuale – izolarea, carantinarea zonei respective”, a spus ministrul Nelu Tătaru la Digi24

 

De asemenea, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis luni ca organizatorilor de evenimente care nu respectă regulile de distanţare socială să le fie suspendată autorizația de funcționare

 

Printre cele mai importante măsuri din hotărârea CNSU se regăsește propunerea instituirii sancțiunii complementare de suspendare a autorizației de funcționare pentru organizatorii activităților și evenimentelor, dacă în cadrul acestor evenimente nu sunt respectate regulile de siguranță sanitară.

 

Prin aceeași Hotărâre au mai fost adoptate propuneri de modificare a unor măsuri privind organizarea competițiilor sportive și a altor tipuri de activități.

 

 

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator